לעילוי נשמת הרב נתן דוד בן חיה שרה אסתר ת.נ.צ.ב.ה
מצרכים לבצק:
- 3 כוסות קמח
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1 כוס מים
רוטב פיצה
- גבינה צהובה מגורדת כ-150 גרם
- מוצרלה מגורדת כ-100 גרם
- תבלין לפיצה (אפשר להשיג בסופר)
- ותוספות לפי הטעם (פטריות, זיתים, אננס, טונה, אנשובי, בצל וכו')
אופן הכנה:
1. מערבבים כל המצרכים לבצק אחיד. משאירים לתפיחה כ-30 דקות.
2. אחרי שבצק תפח מרדדים בצק לעיגול גדול (כמות הבצק מספיקה לפיצה אחד גדולה ודקה).
3. מורחים רוטב, מפזרים גבינה צהובה, שמים פטריות ו/או תוספות לפי הטעם, מעל התוספות מפזרים גבינת מוצרלה, ומעל הכל – בסוף מפזרים תבלין פיצה לפי הטעם.
4. אופים בחום כ-200 מעלות לא יותר מחצי שעה.
בתאבון!