צ'ילי קון קרנה (בספרדית: Chili con carne – מילולית "פלפלים עם בשר") הוא נזיד חריף מפלפלים חריפים, בשר, שום, בצל וכמון. באופן מסורתי מכינים אותו עם בשר בקר קצוץ או טחון. יש גרסאות רבות למאכל ובהן נוספים למרכיבים עגבניות, שעועית או מרכיבים אחרים. וריאציות שונות של התבשיל, ע"פ מיקום גאוגרפי או העדפות אישיות, כוללות סוגים שונים של בשר או מרכיבים מגוונים אחרים. מקור המאכל ממקסיקו ובנוסף הוא נחשב כמאכל הרשמי של מדינת טקסס בארצות הברית וניתן למצוא אותו גם ברחבי העולם בוואריאציות שונות ובפרט במסעדות אמריקאיות. (מתוך wikipedia)
המצרכים:
- שמן לטיגון
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
- 3-4 שיני שום
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 קופסה גדולה עגבניות מרוסקות
- 3-4 עגבניות טריות
- 1 קופסת שימורים שועית משמרת
תבלינים:
- 1 כפית כמון
- 1 כפית צ'ילי חריף כתוש
- 1 כפית פריקה חריפה
- 1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)
אופן הכנה:
1. לחמם שמן בסיר, להוסיף בקר טחון, לטגן כ-10 דקות. מוציאים בשר, ומניחים בצד.
2. באותו סיר (כבר בלי בשר) מוסיפים קצת שמן, מוסיפים בצל, שום ואת השאר התבלינים, מטגנים עד שהבצל מתרכך.
3. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים כדקה. מוסיפים חזרה בשר, מוסיפים שועית, עגבניות מרוסקות וטריות, וכוס מים ומביאים לרתיחה.
4. לכסות, להנמיך להבה ולבשל לפחות שעתיים על להבה נמוכה (בישול ארוך רק משבח).
5. לטעום ולתבול במלח ופלפל לפי הצורך.
6. מגישים עם פלפל ירוק פרוס, בתוך טורטיות או עם אורז לבן.
בתאבון