הקדשה: לרפואת אברהם חיים בן יונה
מצרכים:
בשר מספר 5 או 6 (לפי טעמכם)
3 בצלים גדולים פרוסים
2 כפות אבקת מרק עוף
אופן הכנה:
1. בסיר קטו מטגנים בצל עד לריכוך מלא.
2. מוסיפים לתוך הסיר עם הבצל 2 כפות אבקת מרק עוף מערבבים עם בצל, מטגנים עוד כדקה, ואחר כך מוסיפים כ-3/4 כוס מים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
3. לוקחים תבנית די עמוקה (אני משתמשת בפיירקס) מרופדת בנייר אפייה, מניחים חתיכת בשר שלמה, שופכים את הרוטב הסמיך עליו, עוטפים עם נייר אפייה ומכסים בנוסף עם נייר כסף.
4. אופים כ-3 שעות ב- 180 מעלות.
5. רק כשבשר מתקרר פורסים לפרוסות דקות ושופכים רוטב מעליו.
בתאבון