הקדשה: לרפואת אברהם חיים בן יונה
המצרכים:
- 1.5- 2 ק"ג עגבניות שרי (תמר יותר מוצלח)
- 1 כפית מלח על כל כוס מים
- 1 ראש שום מקולף
- 1 חבילת שמיר
- 6 גבעולי סלרי (מאוד מוסיף טעם)
- 1 פלפל חריף קצוץ
- 1 כף חומץ לכל צנצנת
אופן הכנה:
1. מכינים את כל הירקות: שוטפים את כל הירק, עגבניות. חורצים טיפה את כל עגבנית שרי בצורת X (כך שיספגו את התחמיץ יותר מהר, אבל לא לחרוץ עמוק).
2. הכי טוב לקחת צנצנת מזכוכית- מניחים בתחתית חלק מהשמיר, כמה גבעולי סלרי, וחלק משום. אחר כך מוסיפים עגבניות שרי, ולקראת הסוף מוסיפים את השמיר שנשאר, שום וסלרי.
3. בסיר מרתיחים מים עם מלח (לכל כוס מים- כפית מלח). משאירים לכמה דקות להתקררות ומוזגים לתוך הצנצנת עם עגבניות.
4. מוסיפים 1 כץ חומץ לתוך הצנצנת ( אפשר להוסיף עד 2 כפות אבל לא יותר).
5. מכינים כמה ימים טובים לפני השבת (לפחות 3) כדי שעגבניות יספגו את כל הטעם.
בתאבון